Het onderzoeken en ontdekken van je eigen identiteit en accepteren hoe je bent, dat is het thema van mijn nieuwste korte film: Unseen.

Dit project ben ik begonnen na het maken van een making of voor de commercial van Milner. De beelden die ik toen van danseres Imre van Opstal heb gemaakt, vertelden mij een heel ander verhaal. Ik ben tegelijkertijd gaan schrijven en monteren. Juist omdat ik de beelden al had gedraaid, was het een flinke puzzel om mijn film te maken. Maar ik zag hoe bepaalde scenes konden, nee moesten werken. Dankzij de feedback van regisseur Billy Pols heb ik een eigen montage kunnen maken. De voice over heeft het prachtige stemgeluid van Whitney Stark.

Met de edit en de voice over onder mijn arm heb ik aangeklopt bij een oude bekende, Martin Kuipers. We werkten eerder samen aan mijn eindexamenfilm ‘Vals Plat’. Meteen nadat hij de eerste versie van de muziek had opgestuurd wist ik dat dit de finishing touch was die ik zocht. Het sound design en de muziek zijn heel belangrijk in deze film.

De film heb ik zelf gefinancierd en gerealiseerd zonder de hulp van een productiemaatschappij. Hierdoor werd dit een onafhankelijk project waarmee ik precies mijn eigen verhaal kan laten zien.

En dat wordt gewaardeerd. Wereldwijd. Unseen heeft inmiddels gedraaid op het KRAF film festival in Kroatië en volgend jaar is hij te zien op het Cordoba Film Festival in Colombia. De film heeft de Honorable Mention gekregen bij de Los Angeles Film Awards en op het Berlin Flash Film Festival en het UK Monthly Film Fest heeft hij de prijs voor beste Micro short Drama gewonnen. Op het Sweet As Film Festival heeft de film de prijs voor beste cinematografie gewonnen en was hij genomineerd voor beste actrice, beste film en beste muziek. De film heeft ook de prijs voor Best Short Dance Film gewonnen op het Fiver International Screendance Movement 2017. Unseen heeft in december 2016 op het Festigious Los Angeles film festival de prijs voor Best Microfilm gewonnen.

Op dit moment is Unseen ook geselecteerd door het TMFF The Monthly Film Festival, the Accolade Global Film Competition, Barcelona Planet Film Festival, Roma Cinema Doc Film Festival, Best Shorts Competition, 300 seconds short Film Festival, Miami Independent Film Festival, Los Angeles CineFest, de North American Film Awards en Screendance Festival 2017.

Nadat de film bij een aantal festivals is geweest, volgt de online première. Kan je daar echt niet op wachten? Stuur mij dan een mail naar justinkrul@msn.com. Ik beantwoord je graag.