Het onderzoeken en ontdekken van je eigen identiteit en accepteren hoe je bent, dat is het thema van mijn nieuwste korte film: Unseen.

Dit project ben ik begonnen na het maken van een making of voor de commercial van Milner. De beelden die ik toen van danseres Imre van Opstal heb gemaakt, vertelden mij een heel ander verhaal. Ik ben tegelijkertijd gaan schrijven en monteren. Juist omdat ik de beelden al had gedraaid, was het een flinke puzzel om mijn film te maken. Maar ik zag hoe bepaalde scenes konden, nee moesten werken. Dankzij de feedback van regisseur Billy Pols heb ik een eigen montage kunnen maken. De voice over heeft het prachtige stemgeluid van Whitney Stark.

Met de edit en de voice over onder mijn arm heb ik aangeklopt bij een oude bekende, Martin Kuipers. We werkten eerder samen aan mijn eindexamenfilm ‘Vals Plat’. Meteen nadat hij de eerste versie van de muziek had opgestuurd wist ik dat dit de finishing touch was die ik zocht. Het sound design en de muziek zijn heel belangrijk in deze film.

De film heb ik zelf gefinancierd en gerealiseerd zonder de hulp van een productiemaatschappij. Hierdoor werd dit een onafhankelijk project waarmee ik precies mijn eigen verhaal kan laten zien.

En dat wordt gewaardeerd. Wereldwijd. De film is vertoond op meer dan 33 filmfestivals over de hele wereld waaronder Très Court International Film Festival, Screendance Festival en Cordoba International Film Festival. UNSEEN heeft 10 filmprijzen gewonnen waaronder beste microfilm op het Festigious in Los Angeles , Best Short Film op het Fiver filmfestival en Best Experimental op Montecatini International Short Film Festival.

De film werd ook vertoond op het Amsterdamse filmfestival Shortcutz. Tijdens dit festival werd ik geïnterviewd over de film.

Official poster – Unseen

Credits

IMDB pagina
Regie, camera, montage
Justin Krul
Cast
Imre van Opstal
Scenario
Justin Krul
Sound design
Martin Kuipers
Muziek
Martin Kuipers | Mexikus