Behind The Magic is een kort portret over Robin Matrix. We kennen elkaar van de middelbare school en we hebben vaak samengewerkt aan optredens, tv-programma’s en online video’s. Als regisseur ben ik geïntrigeerd naar persoonlijke verhalen van mensen. Waarom doen ze de dingen die ze doen. Wat kunnen we leren van hun passie en kijk op het leven. Met deze vragen in mijn hoofd ben ik dit project begonnen.

Het leven van een goochelaar is uitdagend, onzeker en zwaar dus waarom zou je daar alles voor opgeven? In de film geeft Robin zijn visie op het vak en zien we zijn passie voor de magie en het leven.

Nadat ik een montage had gemaakt heb ik de samenwerking opgezocht met Cedric van de Graaff. Zijn muzikale gaven gaf mij de kans om het verhaal nog sterker te vertellen en heeft de film naar een hoger level gebracht.

De film heb ik zelf gefinancierd en gerealiseerd zonder de hulp van een productiemaatschappij. Hierdoor werd dit een onafhankelijk project waarmee ik precies mijn eigen verhaal kan laten zien.

Credits

Regie, camera, montage, grading
Justin Krul
Cast
Robin Matrix
Scenario
Justin Krul
Muziek
Cedric van de Graaff